welkom in balans over mij werkvormen reacties contact & info

 

uit de knoop
symptomen

 

uit de knoop : je gevoel erkennen

innerlijk in de knoop
Een snoer met kerstlampjes dat een heel jaar op zolder ligt, heeft vaak knopen. Je kunt de lampjes niet gebruiken voordat de knopen eruit zijn. En dat kan nog best lastig zijn. Hoe harder je trekt, hoe steviger de knopen worden. Net als bij het lichtsnoer waarin de stroom is onderbroken, ontstaan in je lichaam en geest knopen waardoor de energie niet meer stroomt.

de schaar erin?
Simpel de knoop uit het snoer knippen is natuurlijk geen oplossing. Er zit niets anders op dan met zorg het hele snoer langs te gaan, op zoek naar de kern van de knopen. Als je die hebt gevonden, volg je voorzichtig het spoor terug. Het lichtjessnoer is weer helemaal los en je kunt het gebruiken zoals het bedoeld is. Alle lampjes stralen weer.

wil je dit proces aangaan?
Tijdens de behandeling kunnen gevoelens opkomen die lange tijd geen aandacht kregen. Ik help je om de knopen in je eigen lichaam en geest te vinden en die de juiste aandacht te geven. Binnen de behandeling vang ik die op met zorg en aandacht, samen met jou. Zo herstelt je balans en kun je helen.

een nieuwe gewoonte, blijvend effect
De juiste aandacht geven aan je gevoelens wordt een nieuwe gewoonte voor je. De manier waarop ik afstem op jouw impulsen, en er op reageer, maakt voor jou de weg vrij dat zelf ook te doen. Je merkt wat er gebeurt als ik dat doe, en dat is een aanmoediging om met dezelfde aandacht en zorg je impulsen serieus te nemen en er naar te handelen. Na een tijdje kun je het weer helemaal zelf. Mijn begeleiding bestaat eruit je te leren je eigen impulsen

eenvoudig, maar niet zonder moeite
Om het effect van de behandeling te behouden is het nodig voortaan je impulsen te herkennen en ze de juiste aandacht te blijven geven. Dit hoeft niet bijzonder moeizaam te zijn. Je moet je echter wel bewust willen worden van je gevoel en open willen staan voor wat zich aandient. Je wordt tijdens de behandeling uitgenodigd om je gevoelens te erkennen en dat kan pijnlijk zijn. Je kunt daarbij rekenen op mijn begeleiding en zorg. Meestal ervaren mensen dit proces als een grote opluchting.