welkom in balans over mij werkvormen reacties contact & info

 

uit de knoop
symptomen

 

in balans - vertrouw op je lichaamswijsheid

handelen naar je impulsen
Als je naar een kind kijkt, zie je hoe je naar je impulsen kunt handelen. Als een kind lange tijd stil moet zitten, gaat vanzelf een voet bewegen. Dat is handelen naar een impuls. Het lichaam wil weer bewegen, ook al eist de situatie stilzitten. De impuls ontstaat en de voet begint te wiebelen. Heel vanzelf en natuurlijk doet je lichaam wat nodig is om gezond te blijven.

afgeleerd
We reageren niet meer natuurlijk en vanzelf op onze impulsen. In de loop van ons leven hebben we dit afgeleerd. Na verloop van tijd merken we zelfs de impulsen niet meer op, of duwen we ze meteen weg: ‘Niet voelen!’ De behoeftes die erachter liggen blijven echter wel aanwezig. Ze blijven zich melden totdat ze de aandacht krijgen die nodig is.

opnieuw je impulsen voelen
Je kunt je impulsen weer leren herkennen, omdat je geboren bent met dit talent. Jezelf toestemming geven om ze weer te voelen, is het begin. De essentie is dat je de kleine veranderingen in jezelf opmerkt en ernaar handelt. Wanneer je jezelf die aandacht en erkenning gunt, merk je dat er ruimte ontstaat in je geest en in je lichaam. Als vanzelf ontstaan er andere patronen in je gedachten, je gevoelens en gedrag.
 

uit balans

voelen doe je niet expres
Gevoelens gedragen zich als kleine kinderen. Als je ze geen aandacht geeft, of niet de juiste aandacht, gaan ze zeuren. Ze proberen op allerlei manieren te krijgen wat ze nodig hebben: de zorg die jíj nodig hebt. Als je ruimte geeft aan deze gevoelens zullen ze rustig worden. Gevoelens zijn altijd een signaal, en kunnen dus nooit verkeerd zijn.

weerstand
Letterlijk alles wat je voelt, mag je voelen. Mogelijk voel je weerstand bij bepaalde ervaringen. Dat mag. Dat sterke gevoel geeft juist aan op welk punt aandacht nodig is. Door dit gevoel toe te laten kan je lichaam herstellen en verminderen je klachten. Ik ben er voor je om dit te begeleiden.

negeren
Als je gevoelens negeert, nestelen ze zich in je lichaam of in hoekjes van je geest. Daar kunnen ze veel schade aanrichten. Je krijgt vage, chronische klachten, wordt somber, chaotisch in je hoofd, boos of onzeker. Dit kan uitgroeien tot bijvoorbeeld depressie, chronische vermoeidheid of andere ernstige klachten. Hier lees je welke klachten een teken kunnen zijn dat je uit balans bent.