welkom in balans over mij werkvormen reacties contact & info

 

sensi-therapie
beeldende therapie
coaching
PGB-begeleiding

 

coaching

In een coaching-traject gaan we zoeken naar de kern; in de kern van een probleem ligt meestal ook de oplossing. Daarbij helpt luisteren naar je eigen innerlijke signalen (focussen). Ieder draagt zijn wijsheid in zichzelf mee. De kunst is om zo naar jezelf te leren kijken en luisteren dat je die bron aan kunt spreken.
 

** Loop je tegen praktische situaties aan die je emotioneel raken?
** Zijn er dingen (situaties) die steeds maar weer terugkeren,
    en waarvan je wel eens wilt weten waarom die jou nou steeds weer overkomen?
** Wil je onderzoeken wat jouw invloed is op je omgeving?
** Wil je ontdekken wat jij kunt doen om te veranderen, zodat je anders in het leven kunt staan?
** Wil je meer invloed op je eigen dagelijks leven?
    Dan is coaching wat voor jou.


De werkwijzen die we daarbij onder andere kunnen gebruiken zijn gesprekken, beeldende middelen, visualisatie en energiewerk en technieken als Focussen (Gendlin),‘The work’, RET, mindmappen etc.
 

coaching of therapie?
De scheidslijn tussen coaching en therapie is niet zo duidelijk. Therapie gaat in principe over behandeling. Over verwerking van dingen, emotionele en psychische problemen en het aanleren van nieuw gedrag. Coachen zie ik vooral als begeleiding bij een speurtocht naar jezelf. Wie ben jij ten opzichte van anderen en hoe ga je om met de dingen die op je afkomen? En wie wil je zijn?
Coaching kan zich bijvoorbeeld richten op vragen op het gebied van communicatie, werk gerelateerde emoties en/of uitdagingen, situaties in je persoonlijk leven en zingeving. Toch zullen deze verschillende gebieden vaak overlappen. Naar je eigen kern zoeken, bij je kern stilstaan, is een emotioneel proces dat niet kan bestaan zonder jouw verleden, zonder verwerking, en zelfonderzoek.